Play & Pause

fotomontaje-hr-v3-1

situacion1

PARA ILLUSTRATOR3

PARA ILLUSTRATOR3

PARA ILLUSTRATOR3

PARA ILLUSTRATOR3

PARA ILLUSTRATOR3

PARA ILLUSTRATOR3

cocina-v3

lounge_v3hr

salon_hr_v3

vista-piscina_v3

Mallorca. That place for a slow living lifestyle. That place to play and pause.
This house is the answer to the request of studying the potential of a large plot in this paradisiacal island, with a challenging slope and wonderful views over the traditional and lifelong harbour of Port d’Andratx.
Its fragmented nature, achieves a better integration to the land respecting the natural environment, allows south orientation and the best views towards Port d’Andratx and the rest of the valley, but it also articulates the spaces so that each one receives appropriate proportion and dimensions for the specific use.
Following the wisdom of Mediterranean architecture, this house uses local materials such as stone, ceramic tiles and wooden lattices; but also considers the importance of outdoor spaces and its gradual bonding to the interior space in a comprehensive adaptation to our climate proper to bioclimatic architecture
The structure with which the house is organized allows flexibility to adapt to different needs over time, offering the possibility to only use the most familiar core of the house when it is enjoyed by a reduced number of people or share it with a larger number of guests by expanding the house and making outdoor space the living and common meeting area.